Ma már az ápoltság elengedhetetlen feltétele a szőrtelenítés. Képzeljen csak el egy csinos nőt szoknyában, szőrös lábakkal, vagy éppen hónaljjal… De mennyit kell szenvedni mindezért?

Hány órát töltünk kozmetikusnál, vagy a fürdőszobában, és mennyi gondot okoznak a benőtt, esetleg begyulladt szőrszálak, a felsértett bőr, a lila foltok? Megéri mindez? Az eredmény mindenképp, az „élmény” kevésbé. Ma már létezik olyan módszer, mely évekre megszabadít az illúzióromboló szőrszálaktól fájdalom és hámsérülés nélkül.

Az Orvos-Esztétikai Központjainkban (Pécs|Kaposvár) alkalmazott IPL technológia tökéletes megoldás a tartós szőrtelenítésre.

De mit is jelent az IPL kifejezés?

Pontosan szabályozható energiájú, hullámhosszú és hullámformájú fényenergiát. A villanófény szelektíven hat a szőrtüszőkre, így használata közben a bőr csak minimálisan melegszik fel, nem károsodik.

Fontos tudnivalók

Csak sötét árnyalatú szőrzetet lehet eredményesen kezelni. A szőke és ősz szőrszálak nem tartalmaznak pigmentet, ezekre kevésbé hat az eljárás. Mivel a fény csak az aktív (növekedési) fázisban lévő szőrszálakat képes elpusztítani, és a szőrszálaknak csak bizonyos hányada van ebben a szakaszban, ezért a kezeléseket (testtájtól függően) 4-6 hetente végezzük. Az eredményt döntően befolyásolja az ütemezés (kezelési szünetek) betartása. Általában 6-8 kezelés szükséges a kívánt eredmény eléréséhez, de ezt természetesen az egyéni adottságok is befolyásolják.

Az Ön első kezelése előtt

 • Az első kezelés előtt Spot Tesztet (bőrtesztet) végzünk el, mely során meghatározzuk a szükséges energiaszintet, az Ön bőrtípusának és kezelendő testterülete napozottsági szintjének megfelelően.
 • Fontos, hogy a legjobb eredmény elérése érdekében a kezelendő területen a szőrzetet a kezelést megelőzően borotválja le, hogy az 2-3 mm hosszú legyen a kezelés idejére.
 • Részletesen tájékoztatjuk az eljárásról, a várható eredményekről, felvesszük az adatait, bizonyos egészségügyi adatokat is, melyek befolyásolhatják a kezelést.

Az ismétlődő kezelések előtti teendők

 • A NannoLight™ szőrzetcsökkentő kezelés rövidre vágott szőrzet esetén a leghatékonyabb. A kezelés előtti 4-5 nappal végzett borotválás biztosítja a kezelés idejére az optimális 2-3 mm hosszúságot.
 • Az összes alábbi kezelést kerülje: csipeszes szőreltávolítás, gyantázás, fakítás, szőrtelenítőkrémek használata.
 • Ne használjon dezodort, sminket, egyéb kozmetikumot a kezelendő területen!
 • Kezelést nem lehet végezni lebarnult vagy leégett bőrfelületen. Tartózkodjon a napozástól, ne szoláriumozzon, ne használjon önbarnító készítményeket négy héttel az első kezelés előtt. Ha elkerülhetetlenül napon fog tartózkodni, használjon a kezelendő felületeken legalább 30-as faktorszámú fényvédő készítményt.

Kezelés menete

Miután kényelmesen elhelyezkedett, és szabaddá tette a kezelendő területet, egy speciális védőszemüveget helyezünk fel, mely megvéd a szóródó fénynyaláboktól. A kezelendő területen található anyajegyeket kitakarjuk, hogy ne érje a villanófény. A kezelés többnyire fájdalommentes, az esetleges kellemetlenséget (szúró, csípő érzés) enyhíti a kezelőfej hideg felülete, A fájdalomküszöb azonban egyénenként eltérő lehet, ezért szükség esetén érzéstelenítő krém is használható. (Menstruáció alatt a bőr érzékenyebb lehet, ezt vegye figyelembe!)

Ezután megkezdődik a kezelés: közvetlenül a bőr fölé helyezve a berendezés kezelőfejét, a gép 3 másodpercenként ad le egy-egy impulzust, mely az ott található szőrszálakon keresztül a mélybe jutva roncsolja a szőrnövekedésért felelős mátrixot. 3 cm2-es területenként haladunk tovább, míg a teljes területet le nem fedjük. Így a kezelés időtartama a kezelendő terület nagyságától függőn pár perctől 1-11 óráig tarthat. A kezelés végére a szőrszálak égettek lesznek, vagy kifehérednek. (A roncsolt szőrszálak egy-két hét elteltével -egyéni adottságoktól függően- hullnak ki.) Végül bőrnyugtató hatású testápolóval kenjük be a kezelt területet.

Kezelés után

Tekintettel arra, hogy nagy energiájú orvosi készülékkel dolgozunk, fontos, hogy megfelelően legyen beállítva a kezelés során alkalmazott fény energiája. A hatékony energiaszint megválasztása esetén azonban előfordulhatnak mellékhatások, melyek enyhék, és rövid idő alatt megszűnnek.

Kezelést követően várható reakciók

Enyhe bőrvörösség (kipirosodás), mely eltarthat néhány órától néhány napig. Egyes területek, mint például az arc, hónaljak, bikini vonal, hát és nyak gyakran kipirosodnak. Kezelés után a napozáshoz hasonló enyhe leégésérzet előfordulhat.

Óvintézkedések

 • Kerülje a napozást, szolárium vagy barnító krémek használatát a kezelés előtt és után nyolc napig.
 • Új próbakezelést kell elvégezni, ha UV sugárzás érte a bőrt a kezelések között nyolc napon belül.
 • Ne dörzsölje, vakarja a kezelt területet, csak gyengéden ápolja. Fürdés vagy zuhanyozás után a nedvességet a törölközővel finoman itassa fel a bőrfelszínről.
 • Ne alkalmazzon sminket a kezelt területen a pirosság elmúlásáig. Borotválást ne végezzen, amíg a teljes pirosság el nem tűnik.

Általános bőrápolás

 • Szokásos módon zuhanyozzon, de gondoljon arra, hogy a kezelt terület kicsit hőérzékeny lehetKerülje a klórt, a forró vízben való fürdést és az uszodát legalább 24 óráig. A klór irritálja a kezelt bőrt.
 • A kezelés után tapasztalható bármely kényelmetlenség-érzet enyhíthető vizes borogatással, jegeléssel.
 • Enyhe kellemetlenség esetén használhat napozás utáni hűsítő készítményt.
 • A kezelések között ne végezzen gyantázást, csipesszel történő kiszedést, szőrhalványítást, illetve ne alkalmazzon szőrtelenítő krémeket. A borotválás lehetséges, de várjunk a kezelések után legalább 24 órát.
 • Ha bármilyen kérdése van, nyugodtan hívjon fel bennünket.
Bejelentkezés