Probléma

A szeplők lehetnek aranyosak, de többen vagyunk, akik mindent megtennének, hogy eltűnjenek. Akad olyan is, akinek az arcán a terhesség alatt vagy a kor előrehaladtával feltűnő sötétebb foltok, az úgynevezett májfoltok okoznak problémát.

Bár a piacon forgalomban vannak halványító krémek, sajnos ezek nem nyújtanak megfelelő megoldást.

A Dr. Szabó Orvos-Esztétikai Központokban alkalmazott IPL-technológiával azonban mind a májfoltok, mind a szeplők esetén jelentős pigmentcsökkenés érhető el.

Fontos tudnivaló: A jóindulatú pigmentfoltoknak több típusa van a melanin (festékanyag) mennyiségétől, mélységétől és sűrűségétől függően. Ezen paraméterek nagyban befolyásolják a kezelés kimenetelét, és sajnos nem minden foltot lehet eltűntetni.

Kezelés menete

A speciális védőszemüveg felhelyezése és az anyajegyek kitakarása után a páciens egyéni bőrtípusa és a pigmentfolt típusa alapján kiválasztjuk a megfelelő szűrőt. A páciens bőrén tesztvizsgálatot végzünk. Zselét viszünk fel a kezelendő területre., majd a legmagasabb, de még égést nem okozó energiaszinttel folytatjuk a kezelést.

A legtöbb páciens csak kisebb kényelmetlenséget tapasztal kezeléskor. Fontos azonban, hogy a fájdalomküszöb egyénenként és testerületenként eltérő lehet, illetve a menstruáció alatt a bőr a fájdalommal szemben érzékenyebb, és a pigmentfoltok kezelése ilyenkor nagyobb kellemetlenséggel járhat. A kezelések időtartama általában 5-10 perc.

Kezelés utáni megfontolások

A kezelést követő napokban a kezelt terület rendszerint sötétebbé válik, egy kéreg alakulhat ki, mely kb. egy hét múlva hámlik le. A kezelés után két hétig kerülni kell a napozást, szolárium használatát. Ha nem fordult elő kérgesedés, a kezelést követő napon a smink felvihető.

Felhámfoltok esetén két-három kezelés szükséges, mélyebben elhelyezkedő foltok több kezelést igényelnek.

Bejelentkezés