Probléma

Az akne a leggyakoribb megbetegedés, csaknem minden embernél előfordul valamilyen formában élete során. Ilyenkor a túlzott faggyútermelés következtében a faggyúcsatornák eltömődnek, a baktériumok felszaporodnak a szőrtüszők és faggyúmirigyek gyulladását okozva. Az akne többnyire az eredendően zsíros bőrtípussal jár együtt. A bőrfelszínen látható faggyú csillogó jellegénél fogva – pattanások nélkül is – igen zavaró. Helyi kezelésként, a különféle gyógykészítményeken kívül, az Esztétikai Központjainkban használt IPL (villanófény) technológia hatékony terápiás lehetőség. A kezelés hatására csökken a faggyútermelés, elpusztulnak a baktériumok és fokozódik a szervezet helyi immunreakciója.

Megoldás

Akne esetében célzott, oki kezelést végezhetünk, mert a gyulladást okozó baktérium (P. acne) által termelt anyag (porfirin) a megfelelő hullámhosszúságú fény hatására úgy alakul át, hogy saját maga pusztítja el a baktériumot.
Amennyiben súlyos, kiterjedt aknéval állunk szemben, a következményként visszamaradt hegek is korrigálhatóak villanófény alkalmazásával.

Kezelés menete

A speciális védőszemüveg felhelyezése, ill. az anyajegyek kitakarása után meghatározzuk a szükséges energiaszintet, majd zselét viszünk fel az arcra, és megkezdjük a kezelést. A kezelés időtartama kb. 15-20 perc.
A kezelést követően 1-2 napon belül múló fokozottabb bőrpír jelentkezhet. Ismételt kezelésekre 1-2 hetes időközönként kerülhet sor.

Bejelentkezés