Probléma

Sokak életét keseríti meg a szaknyelven rosaceának nevezett elváltozás. Hiszen ki néz szívesen tükörbe, ha az orcáin, állán vagy éppen a homlokán kivörösödik a bőre, melyet égő érzés kísér?

A kezdeti fázisban gyakran csak szélsőséges körülmények (pl. túl magas vagy túl alacsony hőmérséklet, megerőltető testmozgás, stressz) hatásának gondoljuk az arc kipirulását. Később azonban már folyamatosan vörös és gyulladt lesz az arcbőr. A tünetek elsősorban az arc középső részén jelennek meg, és hatására az arcbőr eldurvul, rücskös felszínűvé válik.

A rosacea nem veszélyezteti, de tüneteinek megjelenése nagyon megnehezíti az életünket. Az állandó arckezelés nélkül a rosacea  továbbfejlődhet, és várhatóan folyamatosan rosszabbodik életünk során. Súlyosabb esetekben az önértékelés jelentős csökkenéséhez, depresszióhoz, áttételesen családi problémákhoz, sőt akár a partner vagy a munkahely elvesztéséhez is vezethet.

Melyikünk örülne, ha arcát hajszálértágulatok tarkítanák? Szívesen vennénk fel rövid szoknyát, ha lábainkon seprűvénák „vendégeskednek”? A válasz egyértelműen nem.

A SzépségSzabó Esztétikai Központokban alkalmazott IPL-tehcnológa megoldást jelent a problémára vékony hajszálerek esetében. Az érelváltozások kezelése során a villanófény energiája elnyelődik a hemoglobinban így az ér elzáródik, majd fokozatosan felszívódik, így újra nyugodtan húzhatunk rövidebb szoknyát, vagy éppen mosolyogva nézhetünk tükörbe.

Kezelés menete

A speciális védőszemüveg felhelyezése, ill. az anyajegyek kitakarása után meghatározzuk a szükséges energiaszintet, majd zselét viszünk fel az arcra, és megkezdjük a kezelést. A kezelés időtartama kb. 15-20 perc.

Fontos tudnivalók: A kezelés után kialakuló vöröses elszíneződés és duzzanat rövid időn belül megszűnik. A kezelt erek általában még egy-két hétig láthatóak, majd felszívódnak. A rosacea esetében ezen túl a villanófény baktériumölő, kollagénstimuláló és gyulladáscsökkentő hatását is kihasználjuk.

Ismételt kezelésekre 6-8 napos időközönként kerülhet sor.

Bejelentkezés